29 november 2010

Efter att ha snoozat i nästan 3h så kom jag tillslut ur sängen idag. Måste bli bättre på det där med att faktiskt kliva upp när alarmet ringer.. Imorgon gör jag ett nytt försök att komma upp i lagom tid. Wish me luck.

Just nu sitter jag och sörplar på en stor kopp yogi te, så otroligt gott. Luktar utav teet i hela lägenheten nu, nice. Läser även lite i min Lonely planet bok om Malaysia som jag fick av mina kära kollegor, står en hel del intressant där i.

Men nu kom älskling hem så jag ska väll bege mig ut i köket och hjälpa honom med maten. Ciaaao!


Förändring förnöjer

Vet dock inte om det blev till det bättre, blir aldrig nöjd. Det här med design är inte riktigt min grej, kreativitet är inte min starkaste sida. Men det får duga ett tag.

Har nyss sett på film, Scott Pilgrim vs. the World. Helt. Störd. Film. Var inte direkt vad jag förväntade mig, så jävla skum. Får 1/5 i betyg, 1an för att det var Michael Cera i huvudrollen, han är rätt bra.

För övrigt har det varit en riktigt seg och soft söndag. Imorgon tar jag tag i livet igen. God natt!


27 november 2010

Vet att klockan är efter 00 nu och att det är den 28, men skitsamma. Det har iaf varit en bra dag. Gick till mamma och hälsade på där och åt lite god mat, sen for vi till Karlstad och hennes nya lya med en massa kartonger, imorgon bär det stora flyttlasset av. Radhuset var iaf så mysigt så.

När jag kom hem från Karlstad blev jag avsläppt hos Anna där vi pimplade te, åt pepparkaksrullar, pratade och tjuvstartade första advent lite. Mysigt. Nu blir det att sätta på en film innan det är dags att sova. Ciao!



26 november 2010

Blev en fika på stan idag med Madde och Anna. Var otroligt längesen jag träffade Maudis så det var kul att ses igen och catcha upp lite! Satt och pratade i över 3h om allt möjligt, trevligt trevligt.

Och nu är jag hemma igen och har precis ätit lite wok som jag slängde ihop och snart börjar Idol. naaajs.



Ledig idag..

Precis som alla andra dagar. Förstår inte hur folk som går hemma och inte jobbar eller pluggar eller något står ut, vad ska man göra om dagarna?! Alla andra är ju upptagna med jobb och så, så jag har ju absolut ingenting för mig. Men får väll se till att hitta något att sysselsätta mig med under de två månaderna som är kvar innan vi drar.

Så idag har jag en massa tid över till att diska, städa och göra andra nödvändiga men så otroligt tråkiga saker. Jippie.

With Canon you can

Hämtade ut ett paket igår på Maxi som innehöll min nya kamera! Den förra är ju huur gammal som helst och dessutom lite trasig, så ville ha en ny, bra, kamera med mig till asien. Så det fick bli en Canon ixus 105 is, en fin rosa en.

Ett minneskort på 8gb fick det bli också, för myyyyycket bilder ska jag ta. Och av de provbilder jag tagit så verkar det allt vara en rätt så hyfsat bra kamera :)



24 november 2010

Idag blev det att gå upp rätt tidigt, ta en snabb dusch och sen sticka iväg till Karlstad med pappa. Svängde förbi polisen påväg dit också och hämtade ut mitt nya pass, så nu kan jag fixa visum. I Karlstad så kollade jag på backpacker-ryggsäck, så nu vet jag vilken jag ska önska mig i julklapp! Blev en sväng till IKEA och bergvik också.

Påväg hem svängde vi in till Ölme och farmor och farfar för att gratta farmor. Så blev lite fika och så där innan vi åkte hem, och nu sitter jag här och kollar på bilder från Indonesien.. Jag vill åka nuu!

 


Sydostasien it is!

Idag var det alltså dags för ett besök på varnumhälsan, så nu är en spruta tagen och en till blir det om en månad. Inte kul, trodde jag skulle dö när hon tog fram dom där sprutorna.. gaah, men jag överlevde.

Sen for vi hem till Anna och väl där så bokade vi en flygbiljett till Bangkok!!! Så den 22 januari lyfter vi från Arlanda för att ge oss ut på ett äventyr till Thailand, Malaysia, Indonesien, Vietnam och Kambodja och eventuellt något mer/mindre land. JAG LÄNGTAR SÅÅÅ!!!

Nu är det bara alla saker man ska ha med som måste kirras, visum fixas, planera vart vi ska och allt runt omkring. Wooopidoo, jag är happyyyy!


Första stopp, Thailand!


boom shakalack


Wroclaw, Polen.


22 november 2010



Igår: Sova länge, laga mat, kalas, filmkväll.

Idag har det inte heller hänt mycket. Skulle kolla upp det där med vaccination och eventuellt se till att ta sprutorna, men det var ingen drop-in idag så det får bli imorgon. Nu har jag nyss ätit god mat och kollar lite på Böda Camping i väntan på att älskling ska komma hem från träningen. Fortsätter att leta bra flygbiljetter också under tiden..


20 november 2010

En hel dag i sängen med Angry birds, kan det bli en sämre lördag?

19 november 2010

Idag blev det minsann en liten morgonpromenad för min del, sen ett litet besök hos pappa och efter det hem och göra en riktigt god brunch.

Har även varit iväg till polisen och fixat ett nytt pass. Kan ju inte säga att bilden blev något vidare eftersom att jag fick ta kort direkt när jag kom i princip och var lite småandfådd och röd i ansiktet efter en snabb promenad dit. Meen men, det får duga.

Och nu har jag nyss ätit riktigt god mustig vitkålssoppa. Lär bli matlådor så att det räcker i minst en vecka också, gottigottgott. Senare ikväll blir det att dricka glögg och äta pepparkakor med de bästa ♥


Att fota mat så det ser gott ut är ju inte det lättaste..


18 november 2010

Idag blev det att sova läääänge igen, så svårt att komma ur sängen när älskling ligger där och är mysig.. Sen slängde jag ihop lite mat som blev rätt god. Och nu sitter jag bara och väntar på att tiden ska gå, ska iväg och möta Malin, Louise, Anna och Linnéa sen och chilla med dom ikväll. Myyys.

Beställde förresten kameran jag skrev om i några inlägg ned förut. Så nästa vecka borde den komma hem. Wiho, inga fel det. Men nu ska jag syssla med något annat innan jag beger mig ut i kylan. Ciao!


17 november 2010

Idag, till skillnad mot igår, så har det varit en riktigt trevlig dag! Jag och babe kom upp hyfsat tidigt för att vara oss (dvs klockan 11..) och åkte iväg till coop och storhandlade, så nu är det helt fullt i kylskåpet och skafferiet. Efter det for vi hem och åt mat och sen åkte han till jobbet och jag traskade till stan där jag mötte Anna, Malin och Louise för en fika på Orion. Så kul att Maggan är hemma i några dagar, som jag saknat den lilla fisen!

Efter ungefär 3 timmar av pratande på Orion så skiljdes vi åt och jag gick hem och ställde mig och gjorde en vitkålssallad som jag nyss har ätit tillsammans med pasta, bacon, champinjoner och gräddsås med färskriven parmesanost på. Sååå gott, jag är ju en riktig kock alltså.

Men nu har Grey's Anatomy börjat. Tjoho!





Ser ju inte så supergott ut på bild måste jag säga..


16 november 2010

Helt otroligt tråkig dag. Seriöst, jag har inte gjort ett piss mer än att klä mig och laga mat i princip. Kuuuul. Verkligen jättekuuul. Pisstisdag.

15 november 2010

Idag blev det en lång sovmorgon (kanske lite väl lång..). När jag väl kommit upp ur den varma sängen och babes mysiga famn så gjorde jag mig iordning och slängde i mig frukost. Ett tag senare hämtade bästaste Anna upp mig och så blev det att fika på Paus.

Efter det har jag inte gjort så supermycket mer än att ta en lååång dusch med hårinpackning, raka benen, ansiktsmask och allt sånt där. Så nu är jag frääsch igen. Fick även ett samtal från Maggan som gjorde mig glaaad! Wihoo! :D

Och jaa nu ska jag väll ta och kila ut i köket och koka mig lite ägg eller något. Ciao!


Tjing tjång

Gårdagskvällen blev så bra så! Förade lite hemma hos Anna med några trevliga prickar innan vi tog en taxi ner till mastis där jag hade en kulkul kväll. Har tappat bort sladden till kameran så ni får nöja er med mobilbilderna :)

Idag blev det att kliva upp vid 11, ta en dusch och sen åka iväg till älsklings föräldrar där det blev god mat, sen hem till mamma och rensa bland lite gamla böcker och grejer. Efter det åkte jag hem till pappa där vi har firat syster lite som fyller år imorn.

Och nu sitter jag och väntar på att babe ska komma hem från jobbet. Så ska väll sätta på ett avsnitt Greys för att fördriva tiden lite :)








Söndag

Jag. är. bakis.

13 november 2010

Nu ska jag ta och fara iväg till Anna där det blir lite vin, vattenpipa, trevligt sällskap och sen förhoppningsvis en riktigt kul kväll på mastis. Var otroligt längesen jag var ute i Kristinehamn så det ska bli kul. Ha en bra kväll alla, ciao!


What to do

Canon IXUS 105 IS

Beställa eller inte beställa, det är frågan.. Canon IXUS 105 IS är det jag funderar på, den verkar ju bra och så är den ju rosa och fin. 1179:- kostar den så inte alls farligt dyr heller. Så ja, spara pengarna eller unna mig en ny kamera?


Zeta parmesan

Fick för nån vecka sen hem ett paket från Buzzador, denna gång är det parmesanost från Zeta jag ska testa! Fick även med en ostkniv och balsamvinäger. Så ikväll gjorde babe och jag vår egen variant av ceasarsallad. Det blev riktigt gott och osten var allt så god så. Har inte använt parmesanost så mycket i matlagning, så har nån förslag på ett gott recept så hojta till! :)

Resten av kvällen blir det idol, godis, film och mys. En perfekt fredagskväll med andra ord.


Loooove you


Jag är så glad att denna fina människa är min, bara min. Älskade underbara du


11 november 2010



Har precis ätit en smarrig frukost bestående av ägg- och kaviarmackor och en clementin med ett glas juice till. Gooott. Ska alldeles strax väcka älskling som fortfarande ligger och sover i sängen och sen blir det att åka iväg till Karlstad och handla lite smått på IKEA.

Men först ett avsnitt av Halv åtta hos mig!


The capital of Spain

Nu har jag precis kommit hem från Anna där jag varit och slingat håret på henne. Blev så fint så! Nu är jag riktigt sugen på att fixa håret själv, måste fixa en tid hos frisören för lite färgning..

Och medans älskling duschar så tänkte jag passa på att berätta om den sista staden vi besökte på vår resa, nämligen Madrid! Spaniens vackra huvudstad. Har dock berättat det mesta och lagt upp dom flesta bilderna i tidigare inlägg så vet inte vad jag kan säga mer än.. Åk dit! Jag ska absolut besöka Madrid nån mer gång. Gillade verkligen den staden.

Vi gick ju en ordentlig promenad en utav dagarna vi var där och hann se en del utav centrum och det är riktigt fint. Så mycket shopping blev det inte då vi inte var där för att shoppa, så vet inte om det är en bra shoppingstad. Men kan tänka mig att det är en riktigt bra partystad, så åker gärna dit och går ut nån helg! :)








10 november 2010

Hade tänkt gå upp tidigt idag och kila hem till pappa för att packa upp mina saker vi tog med hem igår, men jag orkade verkligen inte kliva upp ur den varma sängen så det blev en lång sovmorgon istället.. Efter att jag ätit frukost och gjort mig iordning så traskade jag ner på stan och mötte Anna för en fika på Orion, riktigt längesen vi sågs nu så det var kuul! :)

Nu är jag hemma hos älsklingen igen och snart ska vi ta och åka och storhandla, dags att fylla upp kylskåpet med lite mat som inte gått ut i datum för en månad sen.. Det där med mat har nog aldrig varit hans grej riktigt, så tur att jag är hemma och styr upp det nu ;)


Gammal bild på fina Anna! :)


9 november 2010

Denna tisdag har spenderats i Norge, har flyttat ut resten av möblerna, städat resten och torkat alla golv och sen varit till banken för att avsluta depositionskontot. Så nu har jag varit i lägenheten i Dilling för sista gången, känns lite sorgligt men samtidigt skönt.

Hade även ett paket som väntade på mig i lägenheten, från mina kära Norportare! En bok om Malaysia, Singapore och Brunei och ett fint kort. Blev skitglad verkligen! Om nån av er läser detta (Vivian och Yvonne, jag vet att ni gör det iaf! ;D) så tack så hemskt mycket! Ni är för underbara! :)


Viva España

Jag kanske skulle ta och berätta om den andra staden vi besökte också, nämligen Alicante. Det var så otroligt härligt att kunna ha bikini på sig och ligga ute i solen i november! Dock blåste det en hel del, men det var ändå över 20 grader varje dag, så det var sköönt. Vi bodde på ett riktigt fint, nybyggt lägenhetshotell vid namn Alicante Hills.

Dagarna var ungefär likadana, vi gick upp runt 10 och åt frukost på balkongen, sen byta om till bikini och ligga vid poolen ett tag och njuta av solen. På eftermiddagen gick vi tillbaks till lägenheten och chillade, bytte om och gjorde oss iordning. Sen blev det att fara in till centrum i Alicante och äta på restaurang och kika lite. Riktigt mysigt där vid strandpromenaden, kan absolut tänka mig att åka till Alicante igen!










8 november 2010

I lördags kväll kom jag hem till Kristinehamn igen och överraskade älskling lite som trodde att jag skulle komma imorgon eller på onsdag. Men jag åkte med Anna-Sofia hem eftersom att jag inte hade lust att bara sitta i lägenheten och vänta. Men imorgon åker jag och pappa dit för att hämta alla möbler och saker :)

Så på kvällen i lördags när babe åkte på fest så satt jag i soffan med en skål popcorn och kollade på några avsnitt av Grey's Anatomy. Och igår blev det att ligga i sängen länge och mysa innan vi klev upp, tog en dusch och sen åkte till älsklings föräldrar och åt lite mat och efter det hem till pappa och hämta ett paket som kommit från H&M och sådär.

På kvällen igår blev det att kolla på film, The Last Airbender. Rätt kass film måste jag säga, knappt sevärd.


Rzeczpospolita Polska

Okej Malin, du har faktiskt rätt.. Helgen är över nu så det kanske är dags att jag lägger upp bilderna som jag lovat. Såå, vi börjar med Wroclaw, Polen, som var den första staden vi besökte!

Det var som jag sa en fin stad när vi väl hittade till de finare delarna. Vi spenderade dagarna där med att gå och kika lite i affärer, promenera vid broar och parker, äta god mat och bara slappna av på kvällen med dopp i poolen på hotellet och lite bastande.

Kläder och sånt var inte billigare än hemma, men maten var definitivt billigare! Så vi njöt av goda kötträtter när vi för en gångs skull hade råd med dom dyraste rätterna på menyn ;)






5 november 2010

Så var vår lilla mini-europaresa slut. För denna gång. Det är fortfarande en massa städer i Europa jag vill se, så det blir allt mer resor! Men kul har det varit! Att resa är verkligen det jag älskar mest, jag ska komma iväg till Asien.

Efter att vi kommit hem idag har dagen spenderats åt packning och påbörjning av städning, det är nämligen sådär äckligt skitigt här igen.. Kul. Har iaf packat ihop det mesta av mina saker så början på nästa vecka ska allt hem till Kristinehamn.

Jag berättar mer om vår lilla resa och lägger upp fler bilder i helgen! :)

4 november 2010

Madrid, madrid, madrid.. Sjukt fin stad! Jag gillar den här staden, fina byggnader, härligt gröna parker, mysiga gränder blandat med stora shoppinggator och shoppingcenter. Idag har vi gått helt galet långt. Ungefär 6-7 timmars promenerande bland en massa fina och mysiga ställen.

Tillslut gick vi till Gran Vía och kollade i lite affärer, blev en svart spetstopp och ett par örhängen för min del. Sen blev det en fika på Starbucks innan vi åkte till vårt hostel där vi nu är och byter om. Ska snart åka till Puerta del Sol och äta och sådär och sen gå och ta nån drink efter det. Blir braaa avslutning på vår resa. Imorgon är det dags att fara hem till Norge igen..







Kväll i Madrid

Inatt kom vi fram till Madrid och har nu spenderat en dag här. Kom nyss hem efter att ha varit och ätit och kikat lite runt Plaza de Callao. Imorgon blir det att gå upp tidigt och fortsätta utforska Madrids gator! :)


2 november 2010

Nu är det dags att checka ut från hotellet och åka in mot Alicante för att äta lite och sen åka vidare mot flygplatsen.

Next up: Madrid!


1 november 2010







Härlig dag har det varit. Har legat ute i solen ett tag, chillat, åkt in till stan och gått längs strandpromenaden, ätit på restaurang, ätit glass, köpt lite förnödenheter och sett oss omkring. Jag gillar Alicante, det är mysigt.

Inatt är sista natten här på Alicante Hills, imorn bär det vidare! :)